Groepen

Gymvereniging DWV verzorgt gymlessen  voor jong en oud. Zowel op recreatief als turnen. Wil je een keer meedoen? Dan kan dit natuurlijk! De eerste twee lessen zijn proeflessen en altijd gratis.

Hieronder meer informatie over de lessen…

De peuters krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde.  In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet  worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen  en de peuter meer zelfvertrouwen geven.

Het taalgevoel bij een peuter is nog in ontwikkeling; dus begrippen als: over de bank en onder de rekstok door, zijn op jonge leeftijd nog onbekende begrippen. Door beweging komen de begrippen echter tot leven. Als begeleider kunt u uw kind daarbij helpen. Door bijvoorbeeld bepaalde dingen voor te doen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat u zelf ook moet klimmen of klauteren. Activeren, stimuleren en ondersteunen, daar waar nodig is. Dat zal uw kind voldoende aanzetten tot bewegen. Overigens zal dit soms ook van u zelf enige inspanning vergen. Maar wat is er leuker dan samen “paardje te rijden”, “kom maar in m’n huisje” te spelen of te “jonassen”.  Sommige kinderen zullen eerst ‘de kat uit de boom kijken’, maar na een tijdje vanzelf mee gaan doen.   De kinderen zullen elkaar daarin ook stimuleren.

Leerdoelen

 • Opdoen van bewegingservaring
 • Kleine opdrachten uitvoeren
 • Rekening houden met leeftijdgenootjes
 • Begrippen leren
Ouder en Kindgym Groep A (VOL)
zaterdag 09:30-10:15
klik hier om in te schrijven
Ouder en Kindgym Groep B
zaterdag 10:15-11:00
klik hier om in te schrijven
Gymzaal Doorbraak Warmenhuizen

Kosten Lidmaatschap

€ 110,00 per jaar

Het ringzwaaien, over kasten springen, in de touwen klauteren, een leuk spel doen;  het hoort er allemaal bij.
Regelmatig wordt er een circuit geplaatst met uitdagende oefeningen.

Leerdoelen

 • Basis gym oefeningen leren
 • Balans, kracht en houding verbeteren
 • Samenwerken
Peuters en Kleuters 1
zaterdag 11:00-12:00
klik hier om in te schrijven
Kleuters 2
zaterdag 12:00-13:00
klik hier om in te schrijven
Gymzaal Doorbraak Warmenhuizen

Kosten Lidmaatschap

€ 135,00 per jaar

Recreatie-turnen is het bezig zijn met de sport turnen, maar dan op recreatief niveau. Iedereen kan aan deze vorm van turnen meedoen, deze groep doet niet mee aan wedstrijden, maar we organiseren voor deze groep wel de onderlinge wedstrijden.

Combinatie tussen Turnen en gym. Er zijn op recreatieniveau 2 wedstrijden per seizoen waar de kinderen eventueel aan mee kunnen doen.

Leerdoelen

 • Toestel turnen
 • Souplesse en kracht verbeteren
Recreatie Turnen groep 3/4/5
woensdag 15:00-16:00
klik hier om in te schrijven
Recreatie Turnen groep 6/7/8
woensdag 16:00-17:00
klik hier om in te schrijven
Gymzaal De Doorbraak

Kosten Lidmaatschap

Recreatieturnen (1 uur per week) € 140,00 per jaar

Dit turn-uur  is een les die twee uur duurt. De nadruk ligt op plezier tijdens de les, maar er wordt meer dan bij de reguliere  les aandacht besteed aan turnoefeningen.  Je traint om mee te doen aan wedstrijden.  Je leert oefeningen op de toestellen uit te voeren op een soepele, vlotte en technische manier. Uiteraard met plezier! Je traint om steeds leniger en soepeler te worden. Om mee te kunnen doen hoef je nog geen ster te zijn op de brug-ongelijk of op de evenwichtsbalk, maar dat kun je wel worden.

Uw kind doet mee met minimaal 3 wedstrijden. De turnsters vanaf geboortejaar 2012 doen mee met de wedstrijden. Turnsters met geboortejaar 2013 of 2014 turnen mee op niveau, maar hoeven geen wedstrijden te doen. Je traint 2 uur per week. Je mag meedoen vanaf groep 3 – v.o.

Leerdoelen

 • Trainen om mee te doen aan wedstrijden
 • Toestel turnen
 • Souplesse en kracht verbeteren
Wedstrijdturnen / selectie
woensdag 17:00-18:45
klik hier om in te schrijven
Gymzaal de Doorbraak

Kosten Lidmaatschap

Wedstrijdturnen (2 uur per week) € 225,00 per jaar

Je kunt een keer per week of twee keer per week met een gezellige groep dames trainen om de spieren soepel te houden. De lessen zijn altijd op muziek; te beginnen met een warming-up, daarna variërende onderdelen  met spierversterkende oefeningen, trainingen van de 3 B’s (billen, buik, benen), steps, halters, circuit, conditietraining, enz. Binnen de lessen kan er op eigen niveau gewerkt worden.

Kortom, elke week afwisselend.  Heb je interesse ? Kom dan eens langs en doe mee. De eerste twee lessen zijn altijd proeflessen en dus gratis.

De lessen worden gegeven op dinsdagavond van 19.00 uur -20.00 uur door Miranda Stoop in gymzaal de Doorbraak en op vrijdagmorgen van 9.00 uur – 10.00 uur door Miranda Stoop in de spiegelzaal van de Harenkarspelhal.

Leerdoelen

 • Werken aan algehele conditie
 • Spierversterkende oefeningen
 • Ontspanning
Dames Conditietraining (di)
dinsdag 19:00-20:00
klik hier om in te schrijven
Dames Conditietraining (vr)
vrijdag 09:00-10:00
klik hier om in te schrijven
Gymzaal Doorbraak Warmenhuizen (dinsdag) | Spiegelzaal Harenkarspelhal Warmenhuizen (vrijdag)

Kosten Lidmaatschap

1 x per week € 130,00 per jaar